Известие

Collapse
No announcement yet.

Разход на 166 2.4 ЖТД?!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Все пак основната функция на тази машина е изчисляване на л/100км. - пробвайте да изчислите през разхода.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
      E, нали ти си компютъра - кажи какво ще покажеш.
      Ами ако следвам твоята логика като на шофьора ми и не ти смятам времето на престой ще ти показвам и след един час работа пак 100км/ч средна скорост.
      Съгласен ли си с теорията си?
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
        Ами ако следвам твоята логика като на шофьора ми и не ти смятам времето на престой ще ти показвам и след един час работа пак 100км/ч средна скорост.
        Съгласен ли си с теорията си?
        По време на престоя се отчита време и количество на протекло гориво, като горивото се отчита и по време на движението.
        Last edited by old alfist; d.m.y г., 16:53.
        sigpic

Comment

По време на престоя се отчита време и количество на протекло гориво, като горивото се отчита и по време на движението.
          Е добре, сега казваш, че всичко се отчита уж.
          В крайна сметка какво не се отчита на едно място? Нали това каза в крайна сметка, сега друго, после може би трето...
          Или просто се замисли, че не си прав с примера ми, който имаше това за цел.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• И кво ся, на дизелите TRIP-овете яко лъжат, така ли ?
            Last edited by Доко; d.m.y г., 17:40.

Comment

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
              И кво ся, на дизелите TRIP-овете яко лъжат, така ли ?
              Ако това може да те успокои - и на бензиновите е така.
              sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                И кво ся, на дизелите TRIP-овете яко лъжат, така ли ?
                Има си коефициент за всеки шофиор - като си го хванеш всичко е ок
                166, 2.4 JTD'00

Comment

Ако това може да те успокои - и на бензиновите е така.
                  Ми аз съм си спокоен,
                  но ми стана любопитно и примерно моята 166-ца за 6000км дава само 75км разлика, което е малко над 1% разлика, колата работи На място в по-голямата част от времето което ми е дал трипа - примерно: всеки ден минавам сутрин и отделно вечер малко над 5км като остновно вечер това отнема около 20-30мин, като през това време колата не се гаси. Тези 6000 км са ~70% градско.

Comment

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                    Аз съм борд компютър, а ти си шофьора.
                    Палиш, зануляваш ме в 15:00 часа и тръгваш.
                    Тръгваш и за 6 минути изминаваш 10км.
                    Спираш и ме поглеждаш. Аз ти казвам, че средната скорост ти е 100км/ч.
                    Ти стоиш на едно място. И стоиш, и стоиш така 1 час.
                    Като в 16 часа ме погледнеш колко ще показвам като средна скорост?
                    Ти сега ми кажи като си компютъра защо след като седиш на място един час средния ти разход на километър се понижава, при положение че двигателя който управляваш харчи нафта а колата седи на място

ПС: Изобщо нямам време да се задълбочавам но както знаеш съм изследвал доста неща Помисли върху това което написах тествай го със какъвто искаш италянски автомобил и сподели с колегите какво си открил
                    Last edited by Bobo; d.m.y г., 00:29.
                    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                    sigpic
                    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

• Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                      Ти сега ми кажи като си компютъра защо след като седиш на място един час средния ти разход на километър се понижава, при положение че двигателя който управляваш харчи нафта а колата седи на място
                      Само да кажа, че като стоиш на едно място последното нещо, което се появява на ТRIP-а е понижен разход. По мои наблюдения разхода се повишава. А и няма по естествено нещо от това.
                      Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer

Comment

• Какво толкова за това стоене на място.... Това е едно движение с 0км'ч...Разхода започва да се повишава и тенденция към безкрайност, средната скорост да намалява и тендеоция да клони към 0.Просто - едно движение с 0км,ч
                        sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

• Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение

ПС: Изобщо нямам време да се задълбочавам но както знаеш съм изследвал доста неща Помисли върху това което написах тествай го със какъвто искаш италянски автомобил и сподели с колегите какво си открил
                          Според мен си в голяма грешка. Не знам колко време си отделил, но предполагам не е и на 30% от моето отделено време. За протокола ще спомена, че няма нито едно тръгване от някъде без ПЦ-то да е ресетнато. Нямам повече от 1км градско разстояние, през който не поглеждам борда. Нямам нито едно зареждане, което да не е отчетено от борда. Нямам нито едно зареждане на което не съм записал всички данни от борда. И това години назад.
                          Хайде да вадим статистиката и наблюденията...
                          Last edited by BO; d.m.y г., 23:06.
                          A20DTH ЖТД ама не баш

Comment

• Явно и при мен има изключение от правилото за "какъвто и да е италиански автомобил", защото когато колата не се движи а двигателят работи, trip функцията визуализира следното:

1 - Изминатото разстояние не се променя.
                            2 - Средната скорост се понижава.
                            3 - Средният разход се увеличава (поне до показание 99,9 л./100км, след което стои на тази стойност)
                            4 - Времето си върви.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Еко аз си мисля че не си изключение Това което визуализира твоя трип трябва да важи с пълна сила и за дизеляците и за бензинките Изключвам колите с газ щото там се слагат измами който могат да объркат трипа
                              ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

• Всичко е ала-бала, дрън-дрън, чат-пат, може би, навярно, мейби и приблизително на този компютър - гледайте да ви вървят колите и се кефете.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X